Historien - Fra Skovtur til Café

Løverodde, som det store udflugtsmål, blev etableret omkring 1896. Der blev bygget en meget flot pavillon og det blev startskuddet til det store udflugtsmål, som det også er i dag. I Løveroddes højtidsdage, var der dagligt sejlads dertil med forskellige fjordbåde. Fjordbådene sejlede dengang fra Kolding Havn, med anløbsbroer flere steder i fjorden. Driften af fjordbådene blev indstillet i 1959.

Selveste Kejser Vilhelm II har aflagt visit på stedet i gamle dage og var meget betaget.

Det siges at Løverodde har sit navn fra en stor Vikingehøvding ved navn Lødver, der drog på togt fra Odden.

I over 100 år, har det været en årlig begivenhed for rigtig mange mennesker, at tage på skovtur til Løverodde. Det var tit årets begivenhed, hvor alle blev klædt fint på og så hyggede man sig en hel dag ved stranden. Stedet har altid været det idylliske udflugtsmål neden for Nørreskoven. Fra pavillonen snor sig de herligste stier ind i Stenderup Skov. En af de smukkeste ture fører langs bæltet, ad Strandbredden. Under smukke gamle træer har man den mest fantastiske udsigt til Fænø og Fænø Kalv.

Gammelt billede fra Løverodde
Gammelt billede fra Løverodde2

I år 1955 brændte den smukke gamle træpavillon ned til grunden, for at blive genopbygget året efter. Her var der tale om en fladtaget pavillon af mursten, helt i tidens ånd.

I mange år blev der drevet campingplads og cafeteria på stedet, med skiftende forpagtere. I midt 90erne lukkede stedet ned og det stod uden forpagtere, og i forfald. I den forbindelse lukkede Naturstyrelsen campingpladsen, da de mente den sled for meget på naturen.

Sidst i halvfemserne oprettede Kolding kommune i samarbejde med turistforeningen, sejlklubben, lokalområdet og Haderslev Statsskovdistrikt en fond til bevarelse af Løverodde. De arbejdede på at få stedet renoveret og forpagtet bort.

I slutningen af 1998 lykkedes det at finde en ny forpagter, som drev stedet i to år inden de skulle videre.

I år 2001 var vi så heldige at få lov til at overtage forpagtningen. Vi drev stedet frem til år 2006 i de eksisterende lokaler. Der var dog et kontinuerligt samarbejde mellem Fonden, Kolding Kommune og os på at få gjort stedet mere tidssvarende og i pagt med naturen. Dette lykkedes og i 2006 stod bygningen færdig som den er i dag. Den består i dag af cafe/restaurant, selskabslokale samt forpagterbolig på 1. salen.

Fra caféen er der en fantastisk udsigt over Kolding Fjord og Lillebælt.  Man kan hver aften nyde en fantastisk solnedgang over fjorden. Cafe Løverodde står klar med masser af oplevelser for gane og sjæl.

Kom selv og oplev stemningen – vi glæder os til at byde dig velkommen.
– Peter og Dorte